pühapäev, 25. august 2013

Marko Matvere- Meri ja kuked- Nordea ilmareis

See oli enamvähem rahvulik sündmus kui Nordea katamaraan Tallinna sadamast teele läks. Mitmed purjepaadid ja lausa orkester olid teda teele saatmas ning loomulikud rahvamassid, kes vaikselt hinges lootsid, et poisid ikka elu ja tervisega koju jõuaksid, mitte ei leiaks omale vesist haida kuskil võõral maal.
Reisi päevikut sai jälgida mitmest kohast. Telekasse tehti miski saade ja siis kirjutati sellest kõigest otse internetis ja kui miski vähegi suurem sündmus juhtus, või siis millestki muust kirjutada polnud rääkis sellest ka trükimeedia. Samuti kõik muud ajakirjanduse liigid.
Ma pean tunnistama, et suur osa sellest massipsühhoosist läks tol ajal minust mööda, aga ometi olin ma kõige olulisemaga kursis. Sellest ei saanud kuidagi kõrvale hiilida. Sa lihtsalt olid sunnitud seda tarbima.
Millalgi kohe pärast seda kui Nordea tagasi jõudis ilmus ka raamat. Ei ole selles raamatus midagi uut ja väga huvitavat. Nojah.. Reisiraamat. Ladusalt ja mõnusalt kirjutatud, saab lugeda meie tuntud meeste igapäevaelust ümbermaailma reisil. Käia nendega koos avastamas maailma eripaiku ja siis lõpuks koju jõuda.
Raamat on samas uhke ja tegelt täitsa mõnus öökapiraamat. Seda on mõnus lehitseda enne uinumist ja mõnest seiklusest lugeda ja siis võibolla ka järgmisel õhtul ja terve nädala jagugi, aga siis võib raamatu mõneks ajaks kõrvale panna ja seiklused ootama jätta. Samas, mõne aja pärast jälle raamatu haarata ning edasi lugeda.
Muidugi on andunud fännid, kes ahmivad iga sõna ja siis on need, kellele reisiraamatud lihtsalt väga meeldivad. Ja siis on veel kindlasti mingit tüüpi inimesi, nagu minu mees näiteks, kes ühe õhinaga kogu raamatu läbi loevad ja sellest väga suures vaimustuses on.
Ma arvan, et see on hea kingitus. Heale paberile hea kvaliteediga trükitud päris elus juhtunud lugu.

Kommentaare ei ole:

Blog.tr.ee