kolmapäev, 4. veebruar 2009

Emile Zola - Daamide õnn

Olin sellest raamatust enne palju kuulnud - ka erialaselt - aga ei midagi konkreetset. Seega juba pikemalt plaanisin seda lugema hakata. Nüüd on see siis tehtud.

Minu jaoks oli huvitav lugeda turunduseaspektist, kuidas juba 19. sajandil konkurente võideti. Ja et kunagi on olnud samuti aeg, mil klient oli kuningas. Mitte kauba/teenusepakkuja nagu Vene ajal.

Samas aga oli seal ka ilus armastuslugu. Noor tüdruk, kes oma siiruse ning sooviga jääda vooruslikuks, ajas tolleaegse playeri hulluks. Moraal, kuidas hea võidab siiski halva ja saab ka õnnelikuks. Aga enne on katsumused.

Olen lugenud paremaid raamatuid, aga ei saa selle kohta ka midagi halba öelda. Siiski armastusloo poolest sarnane "Jane Eyre" meeldis rohkem.

Konkreetset katkendit hetkel välja tuua ei oska.

2 kommentaari:

Maria ütles ...

Kusjuures mulle see raamat ka meeldib. Haarasin selle kunagi kellegi raamaturiiulilt ja unustasin end lugema.
Tundub nagu autor teaks millest ta räägib. :) Soovitan igatahes lugeda.

Serinah ütles ...

Ma nautisin ka seda raamatut aastaid tagasi. Mind paelus hoopis see armastuslugu janeed hirmsad, hirmsad turundusvõtted, kuidas inimesi pankrotti aeti ning sunniti nälga ja haigustesse surema... Noh, see oli kole! Aga väga hariv ja huvitav, pani kaasamõtlema-elama. Selles mõttes on Zola siin täiesti oma liistude juures. Hea, mitmekülgne raamat.

Blog.tr.ee