kolmapäev, 20. aprill 2011

Mitch Albom - Viis inimest, keda kohtad taevas

Tegemist on armsa ja omapärase looga mehest, kes töötab terve elu vanas lõbustuspargis hooldemehena ja siis hukub, püüdes päästa last. Tegelikult alles sealt hakkabki sisu hargnema. Lugejale maalitakse pilt omamoodi taevast ja inimestest, keda ta seal kohtab. Kogu seikluse mõte on õpetada teda rahu saavutama, aidata tal mõista enda ja lähedaste elusid ning kõike seda, mida esimesel korral ei märganud ega mõistnud. Samas paralleelselt kajastab raamat paljusid tema möödunud sünnipäevi, millst igaüks on oma nägu.

Näeme, kuidas inimesed mõjutavad märkamatult üksteise elu - ja seda nii hea kui halva poole. Kuidas kõik teistest sõltuvad ja üksteisele erinevaid asju ohverdavad. Seal ei ole häid ega pahasid tegelasi, kuigi kõigil kujuneb mingi arvamus nii endast kui teistest.

Südamlik ja huvitav ja mõtlemapanev.

1 kommentaar:

eva ütles ...

Ei tea just, kui palju minu pisike arvamus kellelegi korda läheb, kuid midagi nagu ütlema siiski peaks.

Ostsin selle raamatu vist kuskil aasta-poolteist tagasi ja lugesin ühe pärastlõunaga läbi. Ei ole just teab kui raske lugemine, pigem lihtsamapoolse stiiliga, kuid sellele vaatamata paneb see tõesti mõtlema sügavamate teemade peale kui algul arvata võiks.

Seega, lugemine ei võta just palju aega ning hiljem on mõtteainet küll ja veel. Miks mitte proovida?

Blog.tr.ee