pühapäev, 13. märts 2011

Nora Roberts- Päikese kalliskivid, Kuu pisarad ja Mere süda

Kolm raamatut täis Iiri legende, muusikat ja teineteiseleidmist.
Loomulikult järjekordne armastusromaanide triloogia.
See, et autor armastab Iirimaad ja seal elavaid inimesi ei tekita kahtlust. See kuidas ta kirjeldab sealseid inimesi ja loodust- see on hingematvalt ilus ning ma ei jõua ära oodata aega millal mul endal on võimalus sellele karmile maale reisida.
Kolm raamatut on põimitud ühte läbi legendi. Legend räägib haldjaprintsi ja tavalise neiu armastusest. Sellest, kudias haldjaprints pakub neiule kalliskive, pärleid ja safiire, kuid unustab ära kõige olulisema- armastuse.
Haldjaprints ning kauni naise vaim on lõksus ajas ja needuses. Selle needuse saavad vaid murda kolm järjestikust tõelist armastust.
Juhuse tahtel satuvadki õiged inimesed elama just sellesse õigesse majja, ning lood hakkavad argnema.
Loo keskmeks on Haldjamägi Ardmore´i külakeses.
Lugu on põnev ning kaasahaarav, hästi kirjutatud, kuigi mulle tundus, et esimene ja kolmas raamat olid paremad kui teine, aga samas olid teises raamatud nii hingematvalt kaunid kirjeldused kahe inimese suhetest, et... Raske oli mitte armuda, nii raamatusse, tegelastesse kui ka kirjaniku kirjutamisstiili.

Üle kõige oli raamatus, aga tunda perekonna olulisust ja tähtsust. Seda, kuidas väikeses kohas kõik hoolivad teineteisest ning perekond oli on ja jääb kõige olulisemaks.
Soovitan kõigil romantikutel ja Iirimaa fännidel kindlasti lugeda. Mul oli siiralt kahju lugedes, et mul polnud võimalik kuulda seda muusikat, ehedat iiri muusikat, ühes ehedas iiri kõrtsis.


Seda lugu tunnevad kindlasti kõik...

Kommentaare ei ole:

Blog.tr.ee