laupäev, 26. märts 2011

Nora Roberts- Valguse võti, Teadmiste võti, Vapruse võti

Kolm naist, kolm leidmist vajavad võtit, kolm pooljumalannat, õpetajanna, sõdalane, kolm meest, üks 9 aastane poiss ja üks ilmatu kole ja kasvatamatu koer kes on meeletult sõbralik ning kõigi nende vastu üks kole kuri nõid, kes kõiki reegleid rikkudes kogu üritust takistab.

Kolm noort naist saavad kutse imelisse vanaaegsesse lossi mäetipul. Need naised ei tunne teineteist kuid neil kõigil on oma roll Keldi jumalate võitluses.
Nad peavad leidma kolm võtit. Igal ühel neist on aega 28 päeva, et oma võti leida. Kui esimene õnnestub saab otsima hakata järgmine jne. Kui keegi neist alla annab, loobub või ebaõnnestub, kaotavad kõik naised oma elust ühe aasta.
Vastutasuks saab igaüks neist miljon dollarit. 25 tuhat dollarit ettemaksuks ja ülejäänud raha siis kui kõik kolm võtit on leitut.
Võtmed avavad kirstu milles hoitakse kolme pooljumalanna hingesid.
Kolm klaasjumalannat on Keldi legend sellest kuidas üks noor jumal maapeale tuli ning siin ühte kaunisse neidu armus. Ta võttis neiu endaga kaasa ning abiellus temaga. Neile sündis kolm kaunist tütart. Kuri nõid varastas nende hinged. Kolm sajandit on aega, et nende hinged päästa. Igas põlvkonnas sünnib kolm naist, kes saavad omale Õpetajannalt ja Sõjamehelt ülesande neid võtmeid otsida. Raamatu naiskangelased on viimased, kes selle ülesande saavad. Kolm sajandit tagasi kokkulepitud reeglid on kuni siiani kehtinud, kuid seekord- sest see on viimane võimalus- muudab kuri nõid teispoolsusest reegeleid ning seab kangelannade elud reaalselt ohtu. Õpetajanna ja Sõjamees, kes on kaua olnud oma kodust eraldatud astuvad nende kaitseks välja, riskides sellega, et nad ei pääsegi enam kunagi koju.

Vapustavad raamatud, kaasahaaravalt kirjutatud ning täiesti imelsied seiklused.
Tegelikult pean tunnistama, et esimene raamat polnud nii hea, kui ülejäänud kaks. Seega, kes suudab ennast esimesest raamatust läbi närida, siis edasi läheb lugu kordades paremaks.
Ma armastan selliseid lugusid ja seiklusi ja muinasjutte. Loomulikult romantika, teineteise leidmine või taasleidmine..

Nora Roberts on hetkel üks minu lemmik kirjanikke. Tema stiil on väga selgelt äratuntav. Eriti meeldivad mulle tema huvi Keldi traditsioonide ja jumalate vastu ning tema lemmikuks on Iiirimaa. Mitte küll neis kolmes raamatus, aga väga sageli.
Mulle meeldivad lugude kangelannad, kes on kõik tugevad naised, kes suudavad hakkama saada iseendaga ja meestega, kes neile meeldivad. (Või siis algul väga ei meeldi, aga lõpuks ikka meeldivad).
Soovitan endale võtta need kolm raamatut raamatukogust, väike vein, natuke shokolaadi ja nautida põnevat lugemist.

Ahjaa! Üks väga oluline asi! Ärge sodige raamatukoguraamatuid isegi siis kui teile tundub, et raamatus on trükiviga- nasaalne on ka muide sõna ja raamatu nurkade keeramine on kohutavalt nõme harjumus. Kasutage järjehoidjaks paberitükke või midagi sarnast. Kahju on vahest sellistest kurbadest nurkadest.

Kommentaare ei ole:

Blog.tr.ee