pühapäev, 6. september 2009

Lugeja arvamus

Siin on üks arvamus meie lugejalt(?).

Tere,
>
> Ütlen kohe alguses ära, et ma ei soovi teile kirjutajaks tulla.
> Pigem on asi tingitud sellest, et lugesin paari postitust ja lausa
> halb hakkas. Kas tõesti teil endal häbi pole, et üleval on vigased
> tekstid. Elementaarseid õigekirjareegleid ei osata. Kõige ilmekam
> näide on jutt Jeremy Clarksoni raamatust. Miks peaks keegi jälgima
> blogi, kus on sellised vead?
> Teiseks, kes on teie sihtgrupp? Kohati tundub nagu kirjutaks neid
> tekste 13 aastane teismeline (mis pole muidugi võimatu).
>
> Juhtisin lihtsalt tähelepanu.
>
>
> Päikest!
>Liis

Ja meie vastus sellele kirjale:

Väga tore, et Te tähelepanu juhtisite, kuid ma ei mõista Teie kirja eesmärki. Kui Te ei soovi meiega liituda, et meile ette näidata, kuidas peaks siis Teie arust selliseid raamatuid refereerima. Kahjuks pole meie hulgas ühtegi inimest, kes oleks professionaal ja tegemist on puhtalt inimeste isiklike emotsioonidega. Vabandust, et meie kirjutajate emotsioonid Teid riivavad, kuid ma arvan, et meie arvustamiseks peaks olema Teil midagi rohkemat ette näidata. Sellisel tasemel raamatute kirjutamine, mille üllitasid hiljuti ühed teatud kodanikud on tunduvalt hullemad, kui seda on meie tagasihoidlik blogi mis ei küsi linnavalitsustelt ennast müües raha vaid on tehtud puhtast tegemise rõõmust. Sellised lihtsad inimesed teevad ka lihtsaid vigu - need vead kuuluvad emotsioonide edastamise kategooriasse.
Meie sihtgrupiks oleme me eelkõige meie ise ja need, kes viitsivad või kellel on soov seda blogi lugeda just nii, nagu see meil parasjagu välja on tulnud. Kas siis 13 aastased või need, kellel midagi muud targemat teha pole peale ringi käimise ja virisemise.
Teised, kes meid loevad või on lugenud - meie kirjutame omad emotsioonid raamtutest ikka siia ka edaspidi. Isegi, kui see ei mahu kellegi maailmapilti.
Mulle meeldib mõte, et blogi saavad kirjutada igasuguse tausta, hariduse ja vanusega inimesed täpselt nii kuidas nad seda ise tahavad ja õigeks peavad.


Lugupidamisega

Maria
Üks blogi autoritest.

PS. Viidatud loos oli tõesti palju kirjavigu ning mõned neist said ka parandatud.
PPS. Kriitikat me ei karda, ning vastame sellele omapoolsete kommentaaridega.

8 kommentaari:

omasmullis ütles ...

Väga tore, et Te tähelepanu juhtisite, kuid ma ei mõista Teie kirja eesmärki. Kui Te ei soovi meiega liituda, et meile ette näidata, kuidas peaks siis Teie arust selliseid raamatuid refereerima. – Eesmärk on kirjas eraldi välja toodud. See mida te teete ei ole refereerimine vaid tutvustamine. Kaks eri asja.
Kahjuks pole meie hulgas ühtegi inimest, kes oleks professionaal ja tegemist on puhtalt inimeste isiklike emotsioonidega. Vabandust, et meie kirjutajate emotsioonid Teid riivavad, kuid ma arvan, et meie arvustamiseks peaks olema Teil midagi rohkemat ette näidata. Miks te arvate, et Teie emotsioonid mind riivasid? Paljud blogipidajad ei ole professionaalsed kirjutajad, kuid peavad kinni headest tavadest (õigekiri ja arusaadavad laused).
Sellisel tasemel raamatute kirjutamine, mille üllitasid hiljuti ühed teatud kodanikud on tunduvalt hullemad, kui seda on meie tagasihoidlik blogi mis ei küsi linnavalitsustelt ennast müües raha vaid on tehtud puhtast tegemise rõõmust. Miks Te end nende „teatud kodanikega“ võrdlete? Kas tõesti tunnete, et Teid ja „neid“ saab võrrelda kuidagi?
Sellised lihtsad inimesed teevad ka lihtsaid vigu - need vead kuuluvad emotsioonide edastamise kategooriasse. Emotsioonid ei ole vabandus. Alati saab teist korda oma teksti üle lugeda ja kui vaja ka kolmandat. Ise teen samamoodi.
Meie sihtgrupiks oleme me eelkõige meie ise ja need, kes viitsivad või kellel on soov seda blogi lugeda just nii, nagu see meil parasjagu välja on tulnud. Kas siis 13 aastased või need, kellel midagi muud targemat teha pole peale ringi käimise ja virisemise. Teised, kes meid loevad või on lugenud - meie kirjutame omad emotsioonid raamtutest ikka siia ka edaspidi. Isegi, kui see ei mahu kellegi maailmapilti. See suhtumine on sada protsenti positiivne.
Mulle meeldib mõte, et blogi saavad kirjutada igasuguse tausta, hariduse ja vanusega inimesed täpselt nii kuidas nad seda ise tahavad ja õigeks peavad.

Rohkema ette näitamiseks tuleks teha hullupööra tööd.

Anonüümne ütles ...

Kuule omamull.. las inimesed teevad asja. Teevad asja valmis, õpivad ja teevad edasi. Pole sinu asi siin targutada ja neile ette öelda mida ja kuidas nad peaksid tegema? Igast tegemisest koorub ka kogemus. Kindlasti saab palju paremini, kuid kas sina oled see, kes peaks neile seda ütlema?
Raamatuid lugedes ja nendest oma mõtete loomine ning selle välja ütlemine ei ole lihtne tegevus. Vaatasin su pilte. Kvaliteet on just selline ... nu minu arust lehekvaliteet. Kaarel Mikkini või Raimo "Pausneri" mõõtu fotograafina sa ei löö. Miks ootad sa tavalistelt inimestelt erilisi hetki?
Las inimesed teevad oma asja .. mõnusalt ja kuidas oskavad.. Kirjavead kirjavigadeks - kes meist neid oma näpualt läbi ei lase? Lehed on neid pidevalt täis... kuigi peaks olema esimesed, kes teed näitavad selles suhtes..

omasmullis ütles ...

Jah, ja siit koorub välja küsimus, kes on üldse õige üldse midagi ütlema.
Lühidalt, teema on selline, mille ümber võibki lõpmatult vaidlema/rääkima/arutama jääda.

rapuntsel ütles ...

ma mõtlen, et meile pole vaja siia maailma järjekordseid inimesi, kes kirjutavad tavainimesele arusaamatut teksti. olgu selleks kasvõi kirjanduse analüüs. punkt. iga inimese kirjastiilist tuleb esile tema iseloom ja emotsioonid ja minu meelest on õige, et blogides võib kirjutada nii kuidas hing ihaldab. kasvõi ilma kirjavahemärkide ja suurte tähtedeta, sest nii meeldib. keel areneb. iga päev.

ritsik ütles ...

Ma arvan, et raamatud, mida me siia üles riputame, on kirjutatud väga erineva tasemega kirjanike poolt ning ka nende loomingu lugejad on väga erinevad.
Las igaüks otsib oma. Seinast seina raamatuvalik ja arvustajate erinev tase muudavad muidugi ka blogi taseme ebaühtlaseks aga mis teha, selline ta on.
Kirjavigu võiks edaspidi jah vältida.

Mia ütles ...

Tere!
Minu meelest on konstruktiivne kriitika väga teretulnud nähtus. Kas aga seda, kui keegi ütleb, et tal hakkas lugemisest paha või kuidas see täpselt oligi, saab konstruktiivseks nimetada, on iseasi. See selleks. Ma ei taha hakata soppa loopima. Usun, et nii mõnigi meie blogi autor tunneb end juba solvatuna ja paistab, et ka "omasmullis" on juba emotsionaalseks muutunud. Arvan, et me kõik püüame nüüdsest paremad kirjutajad olla. Muidugi, me ei ole täiuslikud (mina parandaksin sinu blogis ka kirja- ja stiilivigu, kallis lugeja) ja tõenäoliselt ei saagi seda kunagi olema, aga jääme ikka sõpradeks eks!?

omasmullis ütles ...

Kellegilt täiuslikkust nõuda on ebainimlik ja mõistetamatu.
Samas oleks ma ise igasuguse kriitika üle õnnelik, sest keegi ei kipu seda tegema.

Kas just sõbrad, aga mingit vimma pidamist minu poolt ei ole.

Indrek Nägelik ütles ...

Kirjavead on inimlik eksimus. Kas tõesti ei ole neid näha, ka tänapäeva massimeedias?

Blog.tr.ee