teisipäev, 17. jaanuar 2012

Merit Raju "Leia oma tee"

Üks parimaid jõulukingitusi oli raamat „Leia oma tee“, mis räägib peamiselt võimelikest elu muutustest töömaastikul, kuid on suureks toeks ja abiks ka muudes elu aspektides. Raamatus on väga hästi kirjeldatud võimalusi, kuidas tööelus muutusi teha, peamiselt on keskendutud oma äri üles ehitamisele ja kodus töötamisele. Lisaks teoreetilisele poolele on toodud ka näiteid elust enesest ning kuidas praktikas raamatus toodud teavet on võimalik kasutada. Kuna autor tegeleb joogaga, siis on ta ka sellest aspekte raamatusse põimunud. Raamat on hästi jaotatud peatükkideks, seda on kerge lugeda, kuid samas on palju mõtlema panevaid kohti.

Kõik algab inimesest endast. Tuleb välja selgitada, mida tahetakse tegelikult elus teha. Seada eesmärgid ning nende poole püüdlema hakata. Mulle meeldis, et ära olid toodud ka ettevõtjana töötamise takistused ehk kõik pole roosamanna, mis teistsuguse eluga kaasneb. Oluline on kuulata oma südamehäält, mis ütleb, mida tahetakse teha, kuid ei saa mööda vaadata ka meid ümbritsevast keskkonnast, kuhu me peame oma soovide ja püüdlustega sobima.

Mõned head mõtteterad raamatust:

  • Teadlik olla tähendab, et sa ei käitu, hinga, osta, räägi, mõtle, söö, tööta, seksi ega sõida autoga automaatselt, vaid sa paned tähele, kuidas ja miks sa seda teed ning mis tunde see sulle annab.
  • Kõige hullem viirus, mis meid, lääne inimesi on tabanud, on mõtteviis, mis lükkab kõike toredat edasi.
  • Vali amet, mis sulle siiralt meeldib ja sa ei pea enam päevagi töötama.
  • Kui keegi filmiks su päeva, milline film sellest tuleks?

Soovitan antud raamatut lugeda isegi, kui pole plaanis töökohta vahetada, sest sealt saab muudki head mõtlemisainet.

1 kommentaar:

Polkovnik (Kadri) ütles ...

Jah, Meriti raamatud on mõnusad ja mõtlema panevad. Sain minagi "Leia oma tee" jõulukingiks. Selgelt jäi silma tõsiasi, et raamatus on suurem osa elulisi näiteid küpsema hakkavatelt naistelt. Olen palju mõelnud, et miks hingeline ja hetke väärtustav mõtteviis enamasti naiste seas levib. On see kogu aeg nii olnud või ainult tänapäeval? On see mingi puudujääk soorollide 'ühtlustamise' tagajärjel? See küsimus on kui uks ühte hiiglama suurde mõtete lennuväljale. Loodan, et Merit pöörab oma tulevastes raamatutes sellele tähelepanu.

Blog.tr.ee